home
 


 

 
Over Charlotte van der Seijs

Wijlen Charlotte J. van der Seijs, een trotse inwoonster van Lommel, liet in 2007 haar vermogen van meer dan 700.000 euro na aan een private stichting ten bate van het Glazen Huis en ter promotie van het culturele leven in Lommel.
Charlotte werd geboren in Utrecht op 27 december 1937.

Na een kort verblijf in Barcelona kwam zij in 1999 in Lommel wonen. Als directiesecretaresse bij de Nederlandse scheepswerf Verolme woonde zij voordien in Amsterdam, later in Knegsel. In Lommel had Charlotte het naar haar zin. In korte tijd had ze een grote vriendenkring opgebouwd. Deze gelukkige periode heeft echter niet lang mogen duren. Charlotte werd ernstig ziek, een lijdensweg die twee jaar duurde.

In de maand september 2007 drukte ze de wens uit ereburgemeester Louis Vanvelthoven te ontmoeten. Zij verklaarde dat zij verkozen had in Lommel te komen wonen, nadat ze van Brasschaat tot Hamont-Achel alle gemeenten had doorkruist. “Lommel”, zo verklaarde ze, “is de netste en meest propere gemeente, landelijk groen en toch levendig, met veel zorg voor de omgeving.”

Daarom besloot zij bij akte dd. 18 oktober 2007 een “Private Stichting Charlotte J. van der Seijs” op te richten. De Stichting heeft tot doel de activiteiten van het Glazen Huis te bevorderen en het culturele klimaat in de stad te stimuleren.