home
 


 

 Tijdens het festival “AMOUREUS, een wereld van liefde en vriendschap” wordt het verhaal verteld van twee geliefden. Zij hebben elkaar heel lief. Hij, overgelukkig, overtuigd dat zij samen een fijne toekomst tegemoet gaan. Zij ook, zij ziet haar geliefde doodgraag, maar diep bezorgd is ze, omdat ze, meer dan wie ook, de wereld in verandering ziet.

Overhaastige mensen, die elkaar nauwelijks begroeten. Buren die elkaar amper kennen. Weinig respect voor de natuur, de bomen en de dieren. Het gevoel te leven in een groot EGOland, waar de mensen nog enkel voor zichzelf leven. Grote rijkdom voor de enkeling, groeiende armoede voor zovelen, over de hele wereld. Zij ziet hoe de mensen slaaf worden van de consumptiemaatschappij, van geld en aanzien en macht en steeds meer roofbouw plegen op de natuur.

Zij ziet onrecht en wordt triest.
Zal haar ontgoocheling over de wereld haar ook doen twijfelen aan de liefde?

Hij, tranen in de ogen, gaat op zoek naar een land, naar een stad, waar ze samen gelukkig kunnen zijn, waar de mensen wél van elkaar houden, met respect voor de bomen, de planten en de dieren.

Zo wordt AMOUREUS een zoektocht naar liefde en vriendschap, naar een maatschappij, waar presteren niet langer centraal staat, maar wel de zorg voor elkaar en voor onze planeet. De zoektocht naar een wereld waar iedereen de kans krijgt om zijn talenten te ontwikkelen en waar met de kwetsbaarheid van de mensen rekening wordt gehouden.

Solidariteit, verbondenheid, zorg voor elkaar, liefde en vriendschap!

Lees hier het volledige verhaal van Amoureus, dag per dag !!