home
 


 

 Zondag 1 juli, diverse tuinen in Lommel
13 uur: officiële opening in de bibliotheek met voordracht door Erzsébet Mak
14 tot 17 uur: diverse privé-tuinen


Welke liefhebber van poëzie (ernstig of light, klassiek of modern) zou niet de kans grijpen om tien van de meest bejubelde dichters van vandaag op één zondagmiddag persoonlijk te ontmoeten?

Het initiatief is ontstaan door de hoge culturele vlucht welke de stad Lommel neemt. De ontmoeting (gratis en zonder aanmelding) speelt zich af vanaf 14 uur in nabijgelegen prachtige tuinen waarom Lommel vermaard is.

Maar men kan ook deelnemen aan de officiële opening om 13 uur in de bibliotheek op het Michiel Jansplein. Daar, en in de tuinen, is tevens voor vijf euro een schitterend uitgevoerde bundeltje verkrijgbaar met een kleine bloemlezing van de dichters en hun portret. Daarin kunt u de handtekening van uw geliefde dichter vragen, of misschien wel van alle tien!

Voorwaar een unieke gelegenheid !

De dichters uit Nederland die deelnemen zijn Elly de Waard, Ivo de Wijs en Chawwa Wijnberg.

De dichters uit Vlaanderen die we verwelkomen naast onze stadsdichteres Marie-Cécile Moerdijk zijn Jozef Deleu, Paul Demets, Geert de Kockere, Luuk Gruwez, Sylvie Marie en David Troch.

Ter oriëntatie vindt u hier de adressen van de tuinen waar de dichters voordragen uit eigen werk.

Overal is puike parkeergelegenheid.

Jozef Deleu: Pieter Paul Rubensdreef 19
Paul Demets: Speelpleinstraat 39
Luuk Gruwez: Rijtenstraat 45
Geert De Kockere: Speelpleinstraat 23
Sylvie Marie & David Troch: Rogier van der Weydendreef 25
Marie-Cécile Moerdijk: Wanstraat 8
Elly de Waard: Gebroeders Van Eyckdreef 5
Chawwa Wijnberg: Pieter Breugheldreef 47
Ivo de Wijs: Heibergstraat 7

Brochure en bloemlezing

Speciaal voor deze gelegenheid werd een dichtbundel uitgegeven met een kleine bloemlezing en de foto’s en biografieën van de dichters. Deze wordt vanaf deze week te koop aangeboden in de stedelijke bibliotheek, bij Toerisme Lommel, in CC De Adelberg en bij verschillende dagbladhandelaars in Lommel. De kostprijs bedraagt 5 euro.


Glaskunst

In de 9 verschillende tuinen zullen tevens glaskunstwerken te bezichtigen zijn. Glaskunstenaars Marcel Haccuria, Nadia Matthynssens en Stanislaw Borowski en zonen zullen enkele van hun werken tentoonstellen. 
Geert De Kockere
Jozef Deleu
 
 
Sylvie Marie Marie-Cécile Moerdijk  
 
Luuk Gruwez Ivo de Wijs  
 
David Troch Chawwa Wijnberg  
 
Paul Demets Elly de Waard